Cazare Pensiune Ranca - Transalpina
Pensiune la Ranca
CAZARE RANCA PENSIUNI TRANSALPINA MOTEL REZERVA CAMERA RANCA PENSIUNE
REZERVARI CAMERE RANCA TRANSAPLINA CAZAARE PENSIUNE HOTEL MUNTELE PARANG
Pensiunea Cutare este situata  in Ranca, pe Transalpina. Amplasare in Muntii Parang, pe pantele de sud ale varfului Papusa (2136 m), la 1756 m altitudine, la 20 km de Novaci si 25 km de Obarsia Lotrului. Accesul se face de pe Soseaua Transalpina, la iesirea din Ranca spre Obarsia Lotrului, la 300 m distanta de la soseaua principala.
Cabana se afla langa noua partie de schi cu telescaun Ranca1, in zona alpina si ofera vedere panoramica asupra intregii zone. Este o locatie discreta si izolata, un loc de refugiu ideal, o oaza de liniste (dupa descrierea turistilor care ne-au calcat pragul). Cazarea este asigurata in 4 camere (maximum 8 persoane simultan) Facilitati: Livinng cu Tv Led, baie si terasa, acces la gratar (self service barbeque - noi va punem la dispozitie carnea si lemnele pentru foc iar dvs. va distrati cu gratarul si prepararea bucatelor. Turistii cazati la pensiunea noastra pot folosi si bucataria, complet utilata, au acces la sistemul audio si la internet WiFi. Dispunem de 3 locuri de parcare in curte si 3 pe strada, in fata casei. Fumatul este permis numai in spatiile exterioare, special destinate. (Va multumim pentru intelegere!) Nu este permis accesul cu animale de companie.
Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.  Drumul si-a luat numele de la latinescul "Transalpina" (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit “Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1935, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala. Este mai inalta, mult mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul dar este mai putin cunoscuta. Daca la inceperea lucrarilor de modernizare, in anul 2009, drumul dinspre Novaci era asfaltat numai pana la Ranca (1.600 m), in prezent Transalpina este asfaltata pana la Sebes. Drumul este bun, fiind finalizat in anul 2012, insa dificil dupa ce se ajunge in zona alpina datorita serpentinelor si curbelor foarte stramte si spectaculoase.
Statiunea Ranca, se afla la 18 km de orasul Novaci, in raza comunei Baia de Fier, judetul Gorj, pe Dn 67c denumit si Transalpina. Accesul se face de pe Dn 67c Bengesti - Ciocadia (Gorj) in directia Sugag (Alba), drum care este modernizat si intretinut pana in statiune chiar si pe timp de iarna. Iarna se poate urca doar dinspre Novaci. Situata pe versantul sudic al Muntilor Parang, la 1700 inaltime, Ranca este statiunea turistica aflata la cea mai mare altitudine din Romania. Zona turistica Ranca dispune de un potential turistic si sportiv deosebit, fiind considerata centrul drumetiilor din Parang. Ranca este recomandata pentru practicarea sporturilor de iarna, ski, snowboard, patinaj, sanius, snowmobil, dar și vara pentru peisajele montane minunate și pentru sporturile cu motor, bicicletă, atv și parapantă. Ranca dispune de 6 partii de schi toate dotate cu teleschi, una pentru incepatori dotata cu nocturna si pozitionată in centrul statiunii, una pentru avansati care continua peste varf si una de dificultate medie fiind si cea mai lungă. Exista si un babyski pozitionat la intrarea in statiune dotat cu nocturna. Statiunea Ranca mai dispune de un telescaun ce deserveste trei partii de schi care se afla la poalele Varfului Papusa.
Transalpina
Statiunea Ranca
pensiune-ranca
cazare-ranca
motel-ranca
ranca-transalpina
pensiune-transalpina
cazare-transalpina
camere-transalpina
camere-ranca
turism-transalpina
motel-transalpina
pensiune-ranca-transalpina
cazare-ranca-transalpina